Sopron történelmi belvárosának közvetlen közelében, kényelmesen kialakított, korszerű, jól felszerelt apartmanokban várjuk a hozzánk ellátogató vendégeinket. Apartmanjaink nevét, híres Sopronhoz köthető hölgyek adták, akiknek életútja, személyiége ihletően hatott a berendezés tervezésében is. A névadók, koruk bátor, okos szépségei voltak, akik a történelemben nyomot hagytak oly korban, amelyben a nők nem érvényesülhettek könnyedén.

Etelka Apartman

Etelka Apartman

Ha el akar bújni a külvilág elől, akkor keresve sem találhatna megfelelőbb helyet erre, Etelka apartmanunknál. Az igényesen berendezett 25m2-es légkondicionált dizájn apartman tökéletes választás egy romantikus hétvégére, 2 fő részére. A jól felszerelt konyharész mellett az igazi kuriózumot a fürdőszoba kialakítása nyújtja.

A szobát áthatja névadója, a soproni születésű Schlachta Etelka, kedves, csinos, szerelemmel fűtött személyisége, mellyel ámulatba ejtette a XIX.századi Sopron, Balatonfüred férfi népét. Naplója heves érzelmekkel, szókimondó őszinteséggel ábrázolja a kor hölgyeinek lelkivilágát, problémáit. A társasági élet központi személyiségeként tartották számon a reformkorban. Ebben az apartmanban a finom elegancia keveredik a romantikus bájjal.

Felszereltség: mikróhullámú sütő, kávéfőző, indukciós főzőlap, hűtőszekrény, kenyérpirító, televízió, légkondicionáló, szélessávú internet

Soproni borvidékOTP SZÉP kártya elfogadóhely

Ilona Apartman

Ilona Apartman

Különleges igénnyel kialakított apartmanunk berendezését nagypolgári stílus ihlette. Két szoba mellett, saját fürdőszoba és az átlagot meghaladó felszereltségű konyha található az 53 nm-es térben. Az apartmanhoz közvetlenül kapcsolódó két terasz teszi teljessé a gondtalan kikapcsolódást, akár 5 fő részére.

Az apartman nevét Kottanner Jánosné, született Wolfram Ilonáról kapta, aki V. László dajkája, illetve édesanyjának, az özvegy Erzsébet királynénak hű udvarhölgye volt. Nevéhez fűződik a magyar korona elrablása a kisded V. László számára, akit koronázás alkalmával is ő tartott a karjaiban, majd együtt menekült a királynéval és a gyermek királlyal Sopronba. Koronázza meg Ön is pihenését nálunk, válassza az Ilona apartman fejedelmi kényelmét!

Felszereltség: mosogatógép, sütő, mikróhullámú sütő, kávéfőző, indukciós főzőlap, nagyméretű hűtőszekrény, kenyérpirító, televízió, légkondicionáló, szélessávú internet

otpOTP SZÉP kártya elfogadóhely

Malvina Apartman

Malvina Apartman

Egy szobás, saját fürdőszobával rendelkező, bohém eleganciával berendezett, 31m2-es dizájn apartmanunkba várjuk a vidéket felfedezni és pihenni vágyó párokat, családokat, 4-főig.

Az apartman berendezését Dukai Takách Judit (Malvina) ihlette. Malvina, írói álnév, melyet Berzsenyi Dániel adott felesége húgának. Ő volt a költő szellemi társa. Az első magyar költőnőként tartják számon, kortársai a „magyar Sapphó”-ként emlegették. Az okos, művelt, apró termetű, finom megjelenésű hölgy korát megelőzve, munkásságával a Haza szellemi fellendülését szolgálta. Apartmanunk, remek kiindulópontja romantikus sétáknak, vagy akár családi kirándulásoknak. Töltődjön föl test és lélek.

Felszereltség: mikróhullámú sütő, kávéfőző, indukciós főzőlap, nagy hűtőszekrény, kenyérpirító, televízió, légkondicionáló, szélessávú internet

Soproni borvidékOTP SZÉP kártya elfogadóhely

Joan Miró a 20. század egyik legbefolyásosabb művészeként ismert. A szürrealista mozgalom vezető fénye volt, és munkája jelentős hatást gyakorolt az absztrakt expresszionista művészek széles körére. Különleges és sajátos szürrealista stílust alkotott, amelyet a kék, piros és sárga alapszínek jellemeztek. Monumentális falfestményei és szobrai a közművészeti hullám kiemelkedő alkotásai voltak, amelyeket a század utolsó felében készített.

Miró hitt egy koncepcióban, amelyet "festészet meggyilkolásaként" emlegetett. Nem fogadta el a polgári művészetet, amit a gazdagok és hatalmasok összefogására tervezett propaganda egyik formájának tartott. A polgári festészeti stílusok tagadása részéről a kubizmus művészetbeli dominanciájára szánt válasz volt.

Sárga Apartman

Sárga Apartman

A Miro munkássága ihlette két fős “Sárga” apartman könnyed stílusával, barátságos színeivel és jó felszereltséggel várja a pihenni vágyókat. A szoba kiváló elhelyezkedésének köszönhetően remek kilátásunk van az erkélyajtóból Közép-Európa egyik leghosszabb terére, a számos lehetőséget kínáló Deák térre.

Ha valaki lépett már be egy sárga helyiségben, tudja, hogy a sárga szín jókedvre derít, vidámságra sarkall, de egyben a gondolkodást is serkenti. A sárga a napsütés színe. Az örömmel, a boldogsággal, az értelemmel és az energiával szokás összekapcsolni. A sárga boldogságot kelt, elősegíti a mentális aktivitást, erőt ad.

otpOTP SZÉP kártya elfogadóhely

Kék Apartman

Kék Apartman

A “Kék” apartmant tágas kialakításának köszönhetően akár hosszabb tartózkodásra is bátran ajánljuk. Tágas, jól felszerelt fürdője és praktikusan kialakított konyharésze nagyban hozzájárul az itt töltött idő kényelméhez.

A kék az égbolt, a tenger, a végtelenség és megfoghatatlanság színe. A kékről a biztonságra és stabilitásra gondolhatunk, nyugtatóan hat ránk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.

otpOTP SZÉP kártya elfogadóhely

Piros Apartman

Piros Apartman

“Piros” apartmanunk jól felszerelt konyhájával különösen azon vendégeink számára ajánljuk, akik szabadságuk alatt is szívesen serénykednek a tűzhely körül.Külön helységben található konyhájával és önálló -nem a fürdószobával egybeépített- mellékhelysége a hagyományos elrendezést kedvelők számára lehet optimális választás.

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, amely növeli a bátorságot, önbizalmat ad, vitalitást sugároz. A vörös maga az élet színe, a tűzé, a véré, a veszélyé, nélküle hiányozna életünkből az életerő, a melegség, az erő és a szenvedély.

otpOTP SZÉP kártya elfogadóhely

Kapcsolat

Zachár Ágnes
Kapcsolattartó, borász
+36705824836
info@zacharbor.hu
Zachár Apartman
9400 Sopron, Deák tér 50.
Pince
9400 Sopron, Balfi utca 11.