A Soproni borvidék lejtőin, a Fertő tó és az Alpokalja ölelésében terem a szőlő, melyből pincészetünk borai születnek. Vigyázó gondoskodással követve a termés útját, legszebb állapotában, kíméletes feldolgozás után barrique hordóban érleljük borainkat, amelyek végül a táj jellegzetességeit megőrizve a Zachár Pincészet palackjaiban öltenek testet. Soproni apartmanjainkban szeretettel látjuk pihenni vágyó vendégeinket, s akár itt, akár Poncichter negyed-beli pincénkben szervezett kóstolóinkon örömmel mutatjuk be boraink legjavát a hozzánk látogatóknak.

Soproni borvidék

Chardonnay

Festői környezetben, a Fertő tó partján fekvő Hidegség település legmagasabb pontján, a mindig napos Csillahegyen terem a Zachár Chardonnay kiváló minőségű szőlője. A termést kíméletesen préseljük, a mustot ezután 225 literes fahordóba töltjük, majd az erjedést követően finom seprőn tartva érleljük 18 hónapon keresztül.

Soproni Chardonnay


2022


Száraz fehérbor


5200 Ft

Keresztély Kékfrankos

A Világörökség részét képező Fertő-táj jelentős bortermelő településén Balfon található Kőhalom Dűlő 40 éves tőkéiről került pincénkbe az alapanyag, mely 40 nap héjon áztatás után került részben új, részben használt tölgyfahordóba. Egyszer esett át fejtésen. 14 hónap érlelés után került palackba. A bort Eiler Keresztély tiszteletére neveztük el, adózva ezen terület telepítőjének és korábbi művelőjének. Alk. 13%vol.

Soproni Kékfrankos


2021


Száraz vörösbor


5200 Ft

Zöldveltelini

A soproni borvidék méltán közkedvelt fehérbora. A szőlőt préselés után másodtöltésű fahordóba töltjük, majd 4 hónappal később palackozzuk. A Zachár Zöld Veltelini magában hordozza a szőlőjére jellemző illatokat és ízjegyeket, melyeket a speciálisan fehérborokhoz készített hordó aromái tesznek teljessé.

Zöldveltelini


2023


Fehérbor


4200 Ft

Kékfrankos

A borvidék legfontosabb, egyben szívünknek legkedvesebb fajtája. A Zachár Kékfrankos szőlőjét a teljes érettség elérését követően szüreteljük, majd 35-40 napos héjon tartást és préselést követően 18 hónapig első és másodtöltésű hordókban tartjuk. A bor lágy savakkal, a kékfrankosra jellemző gyümölcsös aromákkal rendelkezik.

Kékfrankos


2021


Száraz vörösbor


4200 Ft

Válogasson kedvére termékeinkből, várjuk írásos megrendelését!


Rendelés

Csokoládé

Kóstolja meg édességkülönlegességünket, a finom étcsokoládé kabátba töltött, 2018 évjáratú Zachár Chardonnay-ból készült borkrémet, melyben harmonikusan találnak egymásra a bor és csokoládé aromás ízjegyei. A csokicsodát a Harrer Csokoládéműhely álmodta meg Pincészetünknek.

1990 Ft

Bonbon

A Harrer Csokoládéműhely alkotta meg ezt a 2018 évjáratú Chardonnayből készült, borkrémmel töltött fehércsokoládé-apróságot, amely a táblacsokoládé eszenciá- jakánt méltó kiegészítője a borkostolóknak.

590 Ft

Válogasson kedvére termékeinkből, várjuk írásos megrendelését!


Rendelés

Borkóstoló

Hiszem, hogy a bor a szőlőben születik és az én feladatom, vigyázó gondoskodással követni a termés útját, hogy a lehető legegészségesebb és megfelelően érett gyümölcsöt tudjuk szüretelni. A pincében a szőlőt válogatva, kíméletesen feldolgozva, élesztők, cukor és adalékok hozzáadása nélkül, a lehető legkevesebb beavatkozás mellett hagyjuk érni, amíg az a kizárólag barriqe hordós érlelést követően, a legszebb állapotába nem kerül.

Ezt a szépséget szeretném mindenki számára megmutatni. Szeretettel várunk 2-10 fős csoportokat, hogy beszélgetve, új ismeretekkel gazdagítsuk az érdeklődőket. A részvétel előzetes időpontfoglalással lehetséges. Minimum létszám 6 fő.

Rólunk

Első generációs borászként vágtam bele a borkészítés mesterségébe. A bor iránti tisztelet és csodálat terelt erre az útra, mellyel elsőként iskolai éveim alatt találkoztam. Ekkortájt kezdődött a borral való kapcsolatom, baráti társaság boros kirándulásainak megszervezéseivel, miközben számos hazai borászatot sikerült megismernem. Egyre jobban érdekelt a háttér, a szőlőművelés, a borkészítés, ami tovább fokozta érdeklődésemet a szakma iránt. Később adódott a lehetőség, hogy kedves barátom édesapjától, kiváló adottságú, szépen gondozott szőlőjét átvegyem. Ekkor “megcsípett a bogár".

Kezdetben a pince és a szőlő is az örökölt felszereléssel működött, amit mára korszerű eszközökre cseréltünk, melyek jobban megfelelnek a kor elvárásainak. Jelenleg 1,5 hektár szőlő területen dolgozunk. A kezdeti néhány csendben eltöltött év után a 2014-ben mérettem meg magam először a borkedvelő közönséggel.

Az érdeklődőkkel való kapcsolatom saját borkóstolóinkon teljesedik ki, ahol borászatunk által létrehozott nedűk bemutatásával igyekszem e szép szakma rejtelmeibe bevezetni az érdeklődőket.

Ahogy a szőlő folyamatosan változik, változunk mi is, de vállalkozó kedvünk változatlan. Apartmanokat alakítottunk ki Sopron szívében, ahol gyönyörű környezetben várjuk mindazokat, akik közelebbről szeretnének megismerkedni a csodálatos Soproni Borvidékkel, vagy csak néhány kellemes napot szeretnének eltölteni szeretett városunkban.

Zachár Ágnes

Kapcsolat

Zachár Ágnes
Kapcsolattartó, borász
+36705824836
info@zacharbor.hu
Zachár Apartman
9400 Sopron, Deák tér 50.
Pince
9400 Sopron, Balfi utca 11.