Csillahegyi Chardonnay

Festői környezetben a Fertő tó partján elhelyezkedő Hidegség település legmagasabb pontján található mindig napos Csillahegyen termett a szőlő. 2015 október 3-án szüreteltük az időjárásnak köszönhetően teljesen egészséges, kiváló minőségű alapanyagot. Kíméletes préselést követően a must új fahordóba került, melyben erjedést követően 15 hónapot érleltük. 2017 áprilisában került palackba. Alk. 13%vol.

Soproni Chardonnay

2015

Száraz fehérbor

Alk. 13%vol

Keresztély Kékfrankos

A Világörökség részét képező Fertő-táj jelentős bortermelő településén Balfon található Kőhalom Dűlő 40 éves tőkéiről került pincénkbe az alapanyag, mely 40 nap héjon áztatás után került részben új, részben használt tölgyfahordóba. Egyszer esett át fejtésen. 14 hónap érlelés után került palackba. A bort Eiler Keresztély tiszteletére neveztük el, adózva ezen terület telepítőjének és korábbi művelőjének. Alk. 13%vol.

Soproni Kékfrankos

2014

Száraz vörösbor

Alk. 13%vol

Rólunk

Első generációs borászként vágtam bele a borkészítés mesterségébe, így elsődleges feladatom egy új, saját kis borászat felépítése volt. A bor iránti tisztelet és csodálat vezetett erre az útra, mellyel elsőként iskolai éveim alatt találkoztam. Ebben az időben kezdtem el foglalkozni a borokkal, ami eleinte a borral való ismerkedésben és baráti társaság boros kirándulásainak megszervezésében merült ki. Miközben egyre több hazai borászatot sikerült megismernem, egyre jobban érdekelt a háttér, hogy hogyan készülnek a borok, hogyan művelik a szőlőt, ami tovább fokozta érdeklődésemet a szakma iránt. Ezt követően pedig jött a lehetőség, egy kedves barátomtól, akivel közösen jártuk be az ország különféle borászatait, hogy édesapjának kiváló helyen lévő, jól gondozott szőlőjét átvegyem. És, ahogy mondani szokás “megcsípett a bogár".

Kezdetben a pince és a szőlő is az örökölt felszereléssel működött, de ezt mára már korszerű eszközökre sikerült lecserélnünk úgy, hogy az a saját igényeinknek megfelelő legyen. Jelenleg 1,5 hektár szőlőn dolgozunk és ezt jelentősen a jövőben sem szeretném növelni. Jó néhány csendben eltöltött év után a 2014-es évben sikerült először olyan borokat készíteni, amit már meg mertem mutatni a nagyközönségnek is.

Hiszem, hogy a bor kinn a szőlőben születik és az én feladatom nem más, mint vigyázó gondoskodással követni annak útját, hogy a lehető legegészségesebb és megfelelően érett gyümölcsöt tudjuk szüretelni. A pincében a szőlőt válogatva kíméletesen feldolgozva, élesztők, cukor és adalékok hozzáadása nélkül, a lehető legkevesebb beavatkozás mellett hagyjuk érni, amíg az a kizárólag barriqe hordós érlelést követően a legszebb állapotába nem kerül.

Kapcsolat

Kapcsolattartó/borász:
Zachár Ágnes
+36705824836
info@zacharbor.hu
Pince:
9400 Sopron, Balfi utca 11.


Székhely:
Kőhalom Dűlő Kft.
9400 Sopron, Villa sor 34.
Adószám: 2508481-2-08
Értékesítés:
TasteVino Borbár és Vinotéka
Tastevino
9400 Sopron, Várkerület 5.
+36305198285

Adatvédelmi tájékoztató

Cégünket a honlapon feltüntetett e-mailen vagy telefonszámon érheti el. Ilyen esetekben az Ön e-mail címét vagy telefonszámát kizárólag a megkeresésével kapcsolatosan kezeljük, az érintett ügy idejére. A honlaplátogatás során a látogatókról adatokat nem tárolunk.